Vánočka s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

1 kostka čerstvého droždí
100 g krupicového cukru
250 ml mléka bez laktózy
½ kg polohrubé mouky
1 lžička soli
2 vejce (žloutky)
1 vejce
130 g másla bez laktózy (s nízkým obsahem laktózy)
1 hrst rozinek
1 hrst mandlí
rostlinný tuk (na vymazání plechu)
½ citronu (jen nastrouhané kůry)

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme. Droždí společně s cukrem zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Kvásek dáme do mísy a přidáme prosátou mouku, žloutky, povolené máslo, rozinky a citronovou kůru. Osolíme a vypracujeme těsto, které necháme alespoň tři hodiny kynout.

3

Těsto si rozdělíme na prameny, které zapleteme ve vánočku. Plech promastíme tukem. Vánočku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi, zapíchneme do ní na několika místech špejle, aby nám copy nespadly, a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C péct na 60 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4