Recepty Hlavní jídla S masem Vařené koleno s hořčicí a křenem

Ingredience

1 vepřové koleno
½ celeru
1 mrkev
1 petrželka
3 kuličky celého nového koření
2 bobkové listy
sůl
mletý černý pepř
žitný chléb
3 lžíce plnotučné hořčice
1 křen (čerstvý nebo sterilovaný)
Na marinádu
100 ml olivového oleje
100 ml světlého piva
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička medu
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: K pečenému kolenu se výborně hodí nakládaná zelenina.

Postup přípravy

1

Celé koleno vařte s celerem, mrkví a petrželí, novým kořením, bobkovým listem a pepřem v osolené vodě asi 1 hodinu. Doba vaření záleží na velikosti kolena.

2

Koleno dejte do pekáčku a potřete ho marinádou.

3

Marinádu připravte smícháním oleje s pivem, hořčicí, medem, utřeným česnekem a nasekanou chilli papričkou. Marinádu dochuťte solí a pepřem.

4

Koleno pečte při 180 °C dozlatova, asi 45 min. Podávejte s chlebem, hořčicí a křenem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3