Ingredience

Bulky
½ balení čerstvého droždí
1 hrnek vody (teplé)
1 lžíce krystalového cukru
2 hrnky celozrnné mouky
1 hrnek hladké mouky
1 kávová lžička jedlé sody
1 kávová lžička soli
2 lžíce slunečnicového oleje
Veganské karbanátky
130 g uzeného tofu
130 g konzervovaných červených fazolí
mrkev (nakrájená na kousky)
cibule (malá, nakrájená)
1 stroužek česneku
1 hrst vlašských ořechů
petrželka
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Můžeme servírovat s celerovými hranolkami a avokádovou salsou.

Postup přípravy

1

Pro bulky rozmixujeme droždí, půl hrnku teplé vody a cukru. Počkáme 10 minut a poté ke zbytku přidáme mouku, sodu a sůl. Postupně přiléváte zbylý půlhrnek vody. Nakonec přilijeme i olej.

2

Těsto necháme na 2 hodiny, přikryté utěrkou na teplém místě.

3

Poté těsto rozdělíme na pečicí papír (6 - 10 kousků) a opět necháme asi hodinu odstát.

4

Pečeme při 180 °C zhruba 25 minut.

5

Pro ,,karbanátky" všechny ingredience zmixujeme dohromady a na pečicí papír rozděláme jednotlivé kousky. Pečeme zhruba 35 min při 180 °C (na konci můžeme přidat až na 200 °C).

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3