Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V malé misce smícháme nadrobno nakrájený česnek, rozmarýn, tymián, 1 polévkovou lžíci olivového oleje, sůl, pepř, červené víno a worcesterskou omáčku. Touto směsí důkladně potřeme jehněcí, které necháme převázané šňůrkou.
Do žáruvzdorné nádoby vložíme brambory překrájené na půlky. Polijeme je olivovým olejem, osolíme a do středu vložíme maso.
Pečeme asi 1 hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Před podáváním necháme maso vychladnout. Servírujeme s pečeným chřestem.
Chřest oloupeme a blanšírujeme ve vroucí vodě zhruba 3 minuty. Následně ho přendáme do studené vody.
Na pánvi necháme rozpálit olej, přidáme nadrobno nasekanou jarní cibulku, chřest a máslo. Osolíme a ochutíme bílým pepřem. Smažíme několik minut dorůžova. Podáváme s opraženými oříšky.