Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Jidáše se dříve pekly na Škaredou středu. Jejich tvar měl představovat pokroucený Jidášův charakter. Tak se také oddejte tradici a připravte si tuto sladkou pochoutku doma.
Do mísy si připravíme mouku, droždí, cukr, máslo, žloutky, mléko, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Vše důkladně promícháme a zpracujeme rukama v konzistentní těsto, vrátíme do mísy a necháme pod utěrkou 1 hodinu kynout.
Po vykynutí si pomoučíme pracovní plochu. Prohněteme těsto a odtrháváme z něj malé kousky, ze kterých uválíme válečky. Ty zaplétáme do různých tvarů a tvoříme různé krucánky, uzlíky a spirálky.
Vajíčko smícháme s medem a každý kousek potřeme. Jidáše pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut dozlatova.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.