Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Kachní prsa s kůží důkladně omyjeme a osušíme. Ostrým nožem nařežeme kůži na mřížku.
Připravíme si marinádu smícháním strouhané pomerančové kůry ze dvou pomerančů, 2 dcl červeného vína a jedné nadrobno nakrájené cibule. Vložíme připravená kachní prsa a necháme přes noc marinovat.
Druhý den osušíme maso papírovými utěrkami od marinády, z obou stran opepříme a osolíme. Rozpálíme pánev a prsa na ní zprudka orestujeme nasucho - nejprve ze strany, kde je kůže, která pustí dostatek tuku. Poté obrátíme a na již mírném plameni dopečeme. Jakmile je maso hotové, vyjmeme jej a necháme v alobalu odpočinout.
Mezitím si připravíme omáčku: do výpeku vlijeme přeceděnou marinádu, dochutíme dvěma lžícemi pomerančového krému a přidáme očištěné pomerančové srpky. Vaříme cca 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
Omáčku dochutíme dle potřeby cukrem, solí a pepřem.
Na talíři servírujeme prsa kůží nahoru, přeléváme omáčkou, doplníme srpky pomeranče.