Recepty Předkrmy Teplé Velikonoční muffiny na slano

Ingredience

300 g anglické slaniny
200 g baby špenátu
250 g hladké mouky
1 lžička soli
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
80 g zralého čedaru (nastrouhaného na hrubo)
2 vejce
75 g másla (rozpušťeného, zchladlého)
250 ml podmáslí

Postup přípravy

1

V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a většinu sýra.

2

V druhé misce si prošleháme vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijeme k suchým přísadám a krátce promícháme, jen aby se těsto smísilo.

3

Přimícháme zchladnou opečenou slaninu, spařený (vymačkaný) špenát nakrájený na hrubo a pažitku na jemno.

4

Těsto vkládáme do formy na muffiny (jednu velkou lžíci) vyloženou čtverečkem pečícího papíru.

5

Posypeme zbylým sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C 20 minut dozlatova, až špejli zapíchnutou do středu vytáhnete čistou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3