Recepty Hlavní jídla S masem Velikonoční pečeně na rozmarýnu

Ingredience

1 kg vepřové pečeně
1 l zeleninového bujónu
1 svazek čerstvého rozmarýnu
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
šalotka

Postup přípravy

1

Maso očistíme, omyjeme a osušíme.

2

2 větvičky rozmarýnu nasekáme na drobno a smícháme se lžičkou soli, pepře a dvěma lžícemi olivového oleje. Touto směsí maso ze všech stran potřeme.

3

Připravené maso vložíme do pekáče, obložíme zbylými větvičkami rozmarýnu, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a podlijeme vývarem.

4

Pečeme 1,5 hodiny při 180 °C, podléváme vývarem dle potřeby.

5

Po upečení necháme maso “odpočinout” asi 15 minut, poté krájíme na plátky a servírujeme s pečivem nebo pečenými bramborami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3