Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Všechny ingredience vyndáme z lednice cca 5 hodin před pečením, aby získaly pokojovou teplotu.
Do přibližně 50 ml vlažného mléka rozdrobíme 40 g kvasnic, přidáme cukr, posypeme lžící mouky a necháme vzejít kvásek.
V jiné míse smícháme zbytek mouky, sůl, vejce, zbylé mléko. Zapracujeme kvásek a necháme asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozválíme na co nejtenčí plát, ten potíráme máslem a posypeme skořicí smíchanou s cukrem.
Těsto srolujeme jako roládu do dlouhé a co nejtenčí ruličky. Tento postup opakujeme i s druhou polovinou těsta.
Obě “rolády”, které nám vznikly nahoře po celé délce nařízneme a na plechu vyloženým pečícím papírem je vzájemně splétáme do kruhu naříznutou stranou nahoru - tím nám vznikne krásný věnec.
Necháme ještě půl hodiny dokynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě nejprve 20 minut při 180°C, poté dalších 20 minut při 150°C.
Po dopečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.