Recepty Předkrmy Studené Velikonoční tlačenka

Ingredience

1 balíček želatiny (na vaječnou tlačinku a aspiky)
5 lžic vody
300 ml majonézy
100 ml smetany ke šlehání
1 hrnek zeleninové směsi
2 vejce
1 cibule (malá)
vepřová šunka (pár plátků)
1 citron (trochu šťávy)
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

V misce smícháme majonézu se smetanou, přidáme sůl, pepř a citrónovou šťávu. Připravíme podle návodu Želatinu a ihned vmícháme do majonézové směsi

2

Formu vyložíme potravinářskou fólií a do formy nalijeme ⅓ směsi. přidáme zeleninu, cibuli na jemno, nakrájenou šunku a natvrdo uvařené vejce, zalijeme další ⅓ atd., pak uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky

3

Tlačenku vyklopíme z formy, stáhneme fólii a přidáme na kolečka osmaženou klobásku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3