Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu si předehřejeme na 200 °C.
V malé misce smícháme olivový olej, med, balzamiko, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a mletý pepř. Vše promícháme.
Maso osušíme a celé potřeme směsí, kterou jsme připravili. Dáme ho stranou.
Nachystáme si zeleninu. Mrkev, řepy i cibuli oloupeme. Mrkev nakrájíme na silnější kolečka, řepy a cibuli na osminy. Dáme do misky, polijeme olivovým olejem, přidáme sůl, mletý pepř a citrónovou kůru. Pořádně promícháme.
Plech vyložíme pečicím papírem. Do středu položíme maso, okolo něj dáme zeleninu.
Pečeme 30–45 minut nebo do té doby, dokud maso není upečené a zelenina nezměkne. Před krájením necháme maso asi 5 minut odpočívat. Můžeme ho ozdobit větvičkou rozmarýnu.