Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová žebírka

Ingredience

2 kg vepřových žeber (z bůčku)
Na vaření
3 bobkové listy
8 kuliček celého nového koření
8 kuliček celého pepře
2 lžíce vinného octa
½ chilly papričky (sušené)
Na marinádu
8 lžic pikantního kečupu
500 ml černého piva
2 polévkové lžíce medu
1 špetka soli
2 stroužky česneku
200 ml slunečnicového oleje
1 lžička mleté papriky
2 lžičky grilovacího koření
K podávání
chilli omáčka

Postup přípravy

1

Opláchnutá žebra vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření. Jemně osolíme a přidáme vinný ocet. Vaříme na středním plameni přibližně hodinku (maso musí být měkké).

2

Mezitím si připravíme marinádu. Utřeme stroužky česneku a smícháme všechny suroviny na marinádu.

3

Uvařená žebra necháme chviličku vychladnout a potřeme je připravenou marinádou ze všech stran. Vložíme je do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut. Při pečení ještě několikrát žebírka marinádou můžeme potřít. V případě hezkého počasí dogrilujeme na grilu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3