Recepty Hlavní jídla S masem Vepřové plátky se sýrem

Ingredience

7 plátků vepřové pečeně (karé bez kosti)
10 plátků anglické slaniny
200 g ementálu
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
slunečnicový olej (na vymazání plechu)
voda (nebo vývar na podlití masa)

Popis


Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 220 °C. Plátky masa osolíme a opepříme, plátky slaniny překrojíme na polovinu po šířce, sýr najemno nastrouháme.

2

V misce smícháme olivový olej a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme maso.

3

Na každý plátek položíme 3 - 4 poloviny slaniny.

4

Maso poklademe na lehce vymazaný pekáč, podlijeme troškou vody nebo vývaru a pečeme asi 20 - 30 minut.

5

Hotové maso vyjmeme z trouby a okamžitě posypeme najemno nastrouhaným sýrem.

6

Tip: Pokud chceme, aby sýr zcela roztál, vložíme maso ještě na minutu - dvě do horké trouby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3