Recepty Dezerty Pečené Výtečný vrstvený medovník na plech

Ingredience

Těsto
3 vejce
190 g másla
3 lžíce medu
1 šálek krupicového cukru
2 lžičky jedlé sody
hladká mouka (dle potřeby)
Náplň
300 g másla
397 g kondenzovaného mléka (1 plechovka)

Postup přípravy

1

Nejprve si uděláme těsto. Připravíme si vodní lázeň a v ní vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny.

2

Poté si v menším hrnci rozpustíme máslo a přidáme do něj med. Až se obojí rozpustí, pomalu horkou hmotu přiléváme do vyšlehané pěny z vajíček a cukru a přidáme jedlou sodu. Vše necháme chvilku vychladnout a poté do teplé hmoty přidáme hladkou mouku. Té přidáme tolik, abychom získali měkké těsto, se kterým se nám bude dobře pracovat.

3

Těsto si rozdělíme na 2 části. Vyválené části těsta poklademe na dva plechy vyložíme pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 8–10 minut.

4

Po vytažení z trouby těsta necháme vychladnout a rozdělíme na dvě poloviny, aby nám vznikly čtyři rovnoměrné díly. Přesahující okraje ořízneme, budou se nám hodit na posypku.

5

Nyní si připravíme krém – vyšleháme 300 g másla a přidáme salko. Poté, co je krém připravený, už můžeme vrstvit jednotlivé vrstvy na sebe – nejdříve těsto, na něj pomocí kulatého nože rozetřeme část krému a takto pořád dokola. Poslední vrstva je čtvrtá část těsta.

6

Navrch ještě dáme posypku, kterou vytvoříme z okrájených kousků těsta. Stačí je jemně rozdrobit prsty, nebo použít mixér.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3