Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Sušenky nameleme nadrobno (nejlépe v mixéru). Přidáme mleté mandle a změklé máslo, zpracujeme do konzistentní hmoty.
Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme papírem. Směs sušenek, másla a mandlí rozprostřeme tak, aby byla všude stejně vysoká. Nezapomeneme obložit také kraje formy.
Korpus zapečeme cca 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C.
Mezitím si připravíme náplň: v míse smícháme ricottu a krémový sýr. K sýrům přidáme vejce, cukr, citronovou kůru a vanilkový cukr. Směs pečlivě prošleháme, aby se dokonale spojila.
Na zapečený korpus vlijeme připravenou náplň.
V troubě vyhřáté na 150°C pečeme jednu hodinu. Kraje by měly zezlátnout a náplň ztuhnout.
Hotový cheesecake necháme vychladnout, poté nejlépe několik hodin chladíme v lednici.
Krájíme těsně před podáváním a zdobíme čerstvým ovocem.