Recepty Dezerty Pečené Základní cheesecake s čerstvým ovocem

Ingredience

Na korpus
125 g máslových sušenek
50 g másla
50 g mletých mandlí
Na náplň
350 g sýra Philaldelphia
350 g ricotty
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 citron (lžička kůry)
3 vejce
100 g čerstvých malin
100 g borůvek
100 g červených rybízů

Postup přípravy

1

Sušenky nameleme nadrobno (nejlépe v mixéru). Přidáme mleté mandle a změklé máslo, zpracujeme do konzistentní hmoty.

2

Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme papírem. Směs sušenek, másla a mandlí rozprostřeme tak, aby byla všude stejně vysoká. Nezapomeneme obložit také kraje formy.

3

Korpus zapečeme cca 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C.

4

Mezitím si připravíme náplň: v míse smícháme ricottu a krémový sýr. K sýrům přidáme vejce, cukr, citronovou kůru a vanilkový cukr. Směs pečlivě prošleháme, aby se dokonale spojila.

5

Na zapečený korpus vlijeme připravenou náplň.

6

V troubě vyhřáté na 150°C pečeme jednu hodinu. Kraje by měly zezlátnout a náplň ztuhnout.

7

Hotový cheesecake necháme vychladnout, poté nejlépe několik hodin chladíme v lednici.

8

Krájíme těsně před podáváním a zdobíme čerstvým ovocem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3