Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Pokud si chcete v lednu tak trochu zahřešit, pečené jablko je skvělou volbou. Nejenže je toto ovoce z českých luhů a hájů k dostání po celý rok, ale obsahuje také velké množství vitaminů. Obzvlášť máte-li chuť na zdravou sladkost. Jednoduchý, ale chutný a na pohled velmi efektní dezert plný zdravých ingrediencí můžete připravovat i s dětmi.
TIP! V třtinovém vanilkovém cukru Amylon s označením kvality BIO najdete 1,5 % bourbonské bio vanilky! Z jablek odřízněte vršek se stopkou a spodní část opatrně vydlabejte tak, aby držela pohromadě a vznikl prostor pro náplň.
Pokud jste z jablek vydlabali kromě jadřinců i dužinu, nakrájejte ji nadrobno.
Smíchejte ji s nadrobno nasekanými ořechy, rozinkami, ovesnými vločkami, rumem, medem, skořicí a vanilkovým cukrem.
Na dno každého jablka vložte kousek másla a navrstvěte náplň.
Jablko přiklopte částí se stopkou a vršek ještě potřete máslem. Máslem vymažte i dno zapékací misky.
Do misky vyskládejte jablka, podlijte je do 1 cm vodou a pečte na 170 °C asi 30 minut. TIP! Horká jablka podávejte s vanilkovou nebo skořicovou zmrzlinou.