Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Hotový zapečený lilek podáváme s těstovinami nebo čerstvou bagetou.
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme ho a necháme vypotit. Zbavíme se tak případné hořké chuti. Lilek utřeme papírovým ubrouskem. Rajčata opláchne, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.
Připravíme si rychlou rajčatovou omáčku. Do misky nalijeme rajčata z plechovky, přidáme oloupané a klíčků zbavené stroužky česneku, bazalku, oregano a vše rozmixujeme.
Omáčku podle chuti osladíme, osolíme, opepříme a znovu rozmixujeme dohladka. Troubu předehřejeme na 190 °C.
Do zapékací misky s trochou olivového oleje naskládáme plátky lilku a rajčat. Zalijeme je rajčatovou omáčkou a dáme péct do vyhřáté trouby.
Lilek pečeme asi 40 minut. Deset minut před koncem pečení ho posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct dozlatova.