Recepty Hlavní jídla S masem Žebírka na grilu v medové marinádě

Ingredience

1 kg vepřových žeber
½ l černého piva
1 sáček grilovacího koření
4 stroužky česneku
2 ml kečupu
med (tekutého)
1 ml sójové omáčky
slunečnicový olej
2 lžičky bramborového škrobu
mletý černý pepř
sůl

Popis

Tip: Z vývaru z žeber můžeme další den vytvořit skvělou polévku

Postup přípravy

1

Omyjeme žebírka a vaříme do měkka, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti.

2

Do misky vložíme prolisovaný česnek, kečup, asi polovinu pytlicku koreni, asi 2-3 polevkove lžice oleje, škrob, sojovku, osolime, opeprime a zalejeme asi 1/4 černého piva. Zbytek dopijeme u večeře :)

3

Uvařená žebra vyskládáme na tác nebo plech a zalijeme marinádou.

4

Necháme chvíli odpočinoust a rozpalujeme gril.

5

Grilujeme asi 15-20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3