Recepty Polévky Zelňačka

Ingredience

1 špek (4 proužky široké 5 mm)
1 cibule (velká)
1 lžíce mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
500 g kysaného zelí
4 brambory (velké)
1 klobása (nebo jakákoliv oblíbená uzenina)
2 ks bobkového listu
sůl
6 kuliček pepře
4 kuličky celého nového koření

Postup přípravy

1

V hrnci osmažíme na kostičky pokrájený špek a cibulku. Jakmile cibulka dostatečně zesklovatí, přidáme mletou papriku, osmažíme ji, poté mouku a také ji zlehka opražíme. Hotovou jíšku zalijeme asi 2 l studené vody a případné hrudky metličkou rozmícháme a základ na polévku dáme zpátky na plotnu. Nasypeme do ní na kostičky brambory a vyždímané kysané zelí, které případně můžeme pokrájet, aby nebylo moc dlouhé. Přidáme nakrájenou klobásku, sůl a zbytek koření. Vše necháme aspoň 90 min vařit a poté podáváme třeba s kouskem pečiva.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3