Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Židovské bramboráky latkes s jablečným pyré

Ingredience

1 kg brambor (typu B)
2 vejce
100 ml mléka
1 cibule
mletá paprika
majoránka
1 lžička soli
1 špetka pepře
110 g polohrubé mouky
slunečnicový olej (na smažení)
Na jablečné pyré
2 jablka
2 ks badyánu
1 lžíce krystalového cukru

Postup přípravy

1

Oškrábané brambory nastrouhejte nahrubo.

2

Smíchejte je s vejci a mlékem. Přidejte nasekanou cibuli, sladkou papriku, majoránku, sůl a pepř. Zahustěte moukou. Pečlivě promíchejte.

3

Osmažte bramboráky na trošce oleje z obou stran dozlatova.

4

Během smažení připravte jablečné pyré: Nakrájejte jablka na menší kousky. Trochu je podlijte vodou, přidejte nadrcený badyán a duste v hrnci pod pokličkou.

5

Přisypte cukr a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.

6

Rozmixujte v pyré a podávejte s bramboráky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3