Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Ingredience:
135 g bezlepkové mouky Mix
125 g másla
65 ml studené vody
½ lžičky soli
½ lžičky guarové gumy
vejce na potření
Postup:
Smíchejte mouku, sůl, guarovou gumu a ⅓ másla. Pak přidejte zbytek másla, který rychle zapracujte do těsta tak, aby v něm zůstaly kousky másla. Těsto vložte na 20 minut do ledničky. Pak na pomoučeném válu rozválejte v jednom směru, poskládejte na třetiny, otočte o 90° a znovu rozválejte, složte a dejte do chladničky. Tento postup opakujte asi čtyřikrát. Pak těsto vyndejte na vál, vykrajujte z něj krekry různých tvarů, vložte na plech, potřete rozšlehaným vajíčkem a nechte upéct dozlatova.
Ingredience:
400 g tuňáka z konzervy
1 vejce natvrdo
petrželová nať
½ cibule
2 lžíce kaparů
10 černých oliv
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce zakysané smetany
sůl, mletý pepř
listy hlávkového salátu
Postup:
Dobře okapaného tuňáka rozmačkejte v misce a smíchejte s nakrájenou petrželkou, cibulkou, posekanými kapary a nasekaným vejcem. Přidejte vypeckované nasekané olivy, citronovou šťávu, smetanu, sůl, pepř a promíchejte. Na kanapkové pečivo položte přibližně stejně velký salátový list a upravte směs z tuňáka.
Ingredience:
150 g šunky
50 g másla
5 lžic smetany na šlehání
½ lžičky hořčice
špetka mleté papriky
bílý pepř
sůl
Postup:
Šunku nakrájejte na menší kousky a rozmixujte. Přidejte máslo, smetanu v pokojové teplotě a hořčici (lze vynechat). Dochuťte solí a kořením, vyšlehejte do lehké pěny a nechte zchladit.
Ingredience:
1 avokádo
3–4 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce zakysané smetany
½ lžičky hořčice
sůl
pepř
citronová šťáva dle chuti
Postup:
Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a dužinu vydlabejte do nádoby, ve které budete připravovat pěnu. Přidejte ostatní ingredience a vše vyšlehejte do pěny. Dochuťte podle své chuti. Podávejte na kanapkovém pečivu, ozdobené vařenými vejci, bylinkami nebo sušenými rajčaty.
Ingredience:
150 g Nivy
70 g másla
2 lžíce zakysané smetany
Postup:
Nivu nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte máslo a vyšlehejte do pěny. Pro zjemnění můžete přidat smetanu. Uskladněte v ledničce
Ingredience:
3–4 stroužky česneku
2 dl smetany ke šlehání
1 balíček měkkého tvarohu
jemně nastrouhaný křen
Postup:
Prolisujte oloupaný česnek. Smíchejte ho s tvarohem, jemně nastrouhaným křenem a osolte. Nakonec lehce vmíchejte ušlehanou smetanu. Nechte zchladit v ledničce. Pěnu lze podávat i v kombinaci, například se šunkovou pěnou.
Ingredience:
½ balení jemného tvarohu
malá cibulka
mletá paprika dle chuti
sůl
Postup:
Cibulku nakrájejte co nejjemněji. Přidejte tvaroh, sůl a mletou papriku dle chuti a důkladně promíchejte. Vložte do lednice.