Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Tipy a radyGrilování masa: Bude lepší vepřové, nebo hovězí?
Grilování masa: Bude lepší vepřové, nebo hovězí?
Pomůžeme vám zorientovat se v druzích vepřového a hovězího masa, abyste si na grilování vybrali to nejvhodnější.
Libové maso je skvělé na minutky, na grilovačku si vyberte radši trochu prorostlé. Raději než mražené volte čerstvé, ale pokud není jiná možnost, rozmrazujte maso volně a ne v mikrovlnce.
Tip na rychlejší rozmrazení: Zabalte maso do sáčku a vložte jej do teplé vody a každou půlhodinu ji vyměňujte.
Než začnete grilovat
Maso vyjměte z chladničky v dostatečném předstihu, aby mělo pokojovou teplotu.
Maso na gril nenaklepávejte paličkou, pokud je to nutné, naklepejte ho klouby prstů.
Maso solte vždy až těsně před samotným grilováním, nebo po něm. Sůl z masa vytahuje šťávu.
Plátky masa by měly mít minimálně 2 - 3 cm. Aby se na grilu nekroutily, kraje jemně nařežte.
Aby bylo vaše maso tip-top, pomoci si můžete speciálním teploměrem. Krvavý steak má uvnitř 50 ˚C, jemně růžové je maso při 60 ˚C a propečené při teplotě 70 °C.