Tipy a rady Halloweenské pečení: 2 tipy na domácí sladkosti pro malé koledníky

Halloween už klepe na dveře! Proto jsme pro vás připravili 2 tipy na to nejlepší halloweenské pečení, se kterým vytřete zrak nejenom malým koledníkům, ale i dospělým.

Halloweenské pečení: Nezapomeňte na tradiční halloweenské dekorace!

Ještě před samotným halloweenským pečením si nezapomeňte s dětmi vyřezat dýni. Který druh dýně se na to hodí nejvíce? Okrasné dýně jsou menší a slouží jako dekorace. Na vyřezání potřebujete ale dýni, které se taky někdy říká halloweenská dýně.

Samotné vyřezání dýní pochází až z Ameriky. V Irsku, kde Halloween „vznikl“, původně vyřezávali řepu. Ale dýně je mnohem měkčí a větší, snáze se tak do ní vyřezávají nejrůznější ornamenty.

TIP: Z dýně Hokkaido zase připravíte skvělou dýňovou polévku se zázvorem. Pokud vás už polévka omrzela, zkuste naše další tipy, co uvařit z dýně.

Halloweenské muffiny

Halloweenské muffiny jsou skvělé v tom, že vám jejich příprava nezabere tolik času. Samozřejmě za předpokladu, že je nebudete chtít ještě dál zdobit. Připravili jsme pro vás základní recept na halloweenské muffiny z dýňového pyré:

  • 300 g dýně Hokkaido
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml mléka
  • 50 ml oleje
  • 1 vejce
  • 2 lžičky sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g nasekané čokolády
  • 100 g oblíbených nasekaných oříšků
  • 0,5 lžičky mletého zázvoru

Postup: Jako první rozpalte troubu na 180 stupňů. Poté si nakrájejte dýni a uvařte ji do změknutí. Nezapomeňte ji ještě rozmixovat dohladka. V misce si smíchejte mouku, sodu a koření. V druhé misce společně ušlehejte vejce s cukrem do jemného krému, poté pomalu přilévejte mléko a olej. Do mokré směsi přidejte rozmixované dýňové pyré spolu s nasekanou čokoládou a oříšky. Jako poslední přisypávejte suchou směs a vše dobře promíchejte.

Připravte si papírové košíčky do speciální formy na muffiny. Těsto do košíčků rovnoměrně rozprostřete – dávejte spíše méně, těsto totiž vlivem tepla ještě nakyne. Pečte v troubě zhruba 15 až 20 minut.

TIP: Víte, že cupcake je vlastně ozdobený muffin? Ozdobte si vaše dýňové halloweenské muffiny tak, aby z nich vznikli veselí netopýři. Pro vylepšení halloweenských muffinů si ještě dokupte:

  • 1 smetanu na šlehání
  • 120 g mascarpone
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 70 g čokolády
  • Oreo sušenky
  • Bílý marcipán
  • 1 balení Lentilek

Postup: Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni – důkladně ji průběžně míchejte. Nechte ji pak zchladnout na pokojovou teplotu. Poté krátce vyšlehejte mascarpone se smetanou. Do krému pak vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Výsledný čokoládový krém si přendejte do cukrářského sáčku se špičatou špičkou a vrstvěte na halloweenské muffiny.

Rozpulte sušenky Oreo – vzniknou z nich netopýří uši. Zapíchněte je po stranách do krému na každém mini dortíku. Jako oči pak dejte netopýrkovi 2 Lentilky a z bílého marcipánu mu ještě dodělejte zorničky. Netopýří dortíčky nechte odležet tak hodinu v lednici, čokoládový krém tak zatuhne a udrží uši i oči. Hotovo, můžete servírovat malým koledníkům.


Halloweenské prsty – recept na ty nejchutnější čarodějnické prsty

Halloweenské prsty jsou oblíbeným cukrovím, které vystraší nejenom děti, ale i dospělé. Díky výsledné barvě i tvaru jsou totiž opravdu věrohodnou replikou živých prstů čarodějnice. A nemusíte se bát, jejich výroba je velmi jednoduchá. Recept na halloweenské prsty:

  • 210 g hladké mouky
  • 170 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • Nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • Loupané mandle
  • Jahodová marmeláda

Halloweenské pečení: 2 tipy na domácí sladkosti pro malé koledníky
Postup:
Smíchejte všechny ingredience kromě mandlí a jahodové marmelády. Vzniklé těsto pořádně promíchejte a dejte alespoň na 3 hodiny odležet do lednice. Před samotným tvarováním si předehřejte troubu na 170 stupňů. Loupané mandle si rozpulte – vzniknou z nich nehty pro halloweenské prsty.

Z těsta pak tvarujte malé válečky (mrkněte se, jak vypadají vaše prsty a snažte se napodobit jejich tvar) a tupým koncem nože do těsta ještě naznačte ohyby prstů. Na každý prst pak patří půlka mandle jako nehet. Pečte do té doby, než prsty lehce zhnědnou. Některé nehty (mandle) strhněte – místo pomazejte marmeládou a nehet znovu na to stejné místo nalepte. Schválně, kdo bude mít odvahu halloweenský prst vyzkoušet!

Další recepty na sladkosti a jiné občerstvení na Halloween

Vytisknout stránku
Sdílet článek