Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Plasty jsou skutečným problémem zatěžujícím nejen životní prostředí. Pokud vám záleží na snižování úrovně znečištění naší planety, určitě už nepoužíváte igelitové tašky ani sáčky při nakupování. Aby vaše ovoce a zelenina vydržely co nejdéle čerstvé, skladujte je podle toho, co jim nejvíce vyhovuje. Při skladování myslete na to, aby zejména měkké druhy nebyly namačkané ani naskládané ve více vrstvách na sobě. Čím více prostoru jim dopřejete, tím déle vydrží.
Zjistěte, jak dlouho vydrží ovoce a zelenina čerstvé.
V ledničce ve vzduchotěsných nádobách s kouskem vlhkého papíru déle vydrží bylinky, rukola, špenátové listy, fazolové lusky, růžičky květáku a brokolice, listy salátů, čekanky. Třešně, jahody a další drobné ovoce myjte až těsně před konzumací.
V otevřeném kontejneru nebo zásuvce chladničky skladujte brokolici, květák, kukuřici, hrášek, papriku, řapíkatý celer, salát v celku, lilky, okurky, cukety, rozkrojené melouny, nektarinky, broskve, meruňky.
Při pokojové teplotě na tmavém místě uchovávejte rajčata (nezralá dozrají na slunci).
V papírovém sáčku při pokojové teplotě skladujte avokádo a bobulové ovoce.
Na chladné tmavé místo uložte česnek, cibuli, zelí a kapustu, brambory, citrusy, melouny a jablka.
Více o životě bez plastů a odpadů čtěte na Hello Tesco.
Zdroj: greenmatters.com