Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Upéct obyčejné sušenky je snadné. Mouka a cukr se smíchá s máslem, vajíčky a práškem do pečení. Šup na plech a je hotovo! Upéct perfektní cookies je však hotová alchymie!
Nesmí být příliš seškvařené, ale ani nedopečené. Nesmí se rozpadat v ruce avšak ani ztvrdnout na kámen. Nemají být příliš velké no ani moc malé. Zkrátka, cookies nemůže žádná hospodyňka brát na lehkou váhu! Přinášíme vám několik exkluzivních typů pro ty nejdokonalejší cookies na světě. Nasaďte si zástěry, je čas na sladké dobrodružství!
Dejte si pozor na 10 nejčastějších chyb, při pečení, které zničí vaše koláčky
1. Co je psáno, to je dáno
První pravidlo správného pečení zní: držet se receptu. Recepty na cookies jsou předem promyšlené a zvážené pro naše potřeby. Smiřte se s tím, že půl kila cukru nemůžete nahradit 5 lžícemi medu a soda bikarbona není to samé, co prášek do pečení.
2. Není mouka jako mouka aneb najděte kvalitní ingredience
Ingredience tvoří základní kámen celého pečení, proto na nich rozhodně nešetřete. Dopřejte si tu nejlepší mouku, kvalitní vejce i vysokoprocentní hořkou čokoládu. Vaše cookies dostanou zcela novou, lepší chuť!
3. Zchlaďte si před pečením hlavu... ale také těsto
Zchlazené těsto drží lépe svůj tvar a práce s ním je mnohem jednodušší. Zachlazením dopřejete těstu čas lépe propojit použité ingredience a trochu odpočívat. Zodpovědné hospodyňky, které si připraví těsto předem a dají ho zamrazit, mají vyhráno! Zmražení výrazně vylepšuje texturu sušenek a je to skvělý způsob, jak ušetřit drahocenné minuty pro pečení a zdobení.
Tip: Vyzkoušejte i sušenky, které „mají šťávu“. Jak na to? Podívejte se na recepty na tyto zábavné cookies varianty:
4. Pozor na čas!
Při časování je potřeba držet se receptů, avšak pokud vyberete cookies o 2-3 minutky dříve, než je předepsáno, měly by být měkčí a o trochu vlhčí, než když je v troubě ponecháte déle. Na zůstatkovém teple z plechu navíc samy krásně „dojdou“.
5. Dvakrát měř, jednou peč
Doslova! Zakupte si kvalitní kuchyňskou váhu, odměrky, lžíce a hrnky. Měřte přesně a pečlivě. Výjimky udělejte jen pokud jste zkušená a víte, jak budou hotové cookies reagovat na modifikace receptů. Co se mouky týče, můžete si dovolit ubrat ji oproti předepsanému množství o jednu až dvě lžíce. Sušenky tak zůstanou o něco vláčnější i po několika dnech.