Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Těsto na palačinky znají pravděpodobně již všichni zpaměti, ale kde se objevuje první zásadní problém, je těsto. Dejte si pozor na správné míchání! Na první pohled se dá říct, jestli se vám palačinky povedou nebo ne. Těsto by mělo být dostatečně nadýchané a pokud se vám nedaří těsto míchat vařečkou, vemte si raději velkou metlu, díky které do těsta dostanete více vzduchu a palačinky tak budou krásně nadýchané.
Asi všichni máme problém s tím, že se nám palačinky trhají a připalují, nejsou jemné a jsou až příliš mastné. Řekneme vám proč! Místo toho, abyste dávali olej na pánvičku před každou palačinkou, zkuste olej či máslo rovnou přidat do těsta. Stačí pouhé dvě lžičky, promíchejte a rovnou můžete smažit. Palačinky budou jemné, krásně tenké a nebudou se na pánvi trhat.
Někdy se však stává, že trhání není způsobeno špatným těstem. Někdy je to námi samotnými. Jsme až příliš nedočkaví. Je třeba hlídat, aby bylo těsto po celé ploše pánve a neobracejte jej, dokud nebude těsto matné a pevné. Až poté jej obraťte a smažte z druhé strany.
Zkuste například banánové palačinky, grilované palačinky či palačinky s nízkým obsahem laktózy a využijte tipů na dokonalé palačinky! Zapráší se po nich do několika minut.