Tipy a rady Připravte si se svou drahou polovičkou Valentýnské menu o třech chodech

Přemýšlíte, co budete dělat na svátek zamilovaných? Normálně tento svátek neslavíte, ale nyní přemýšlíte, na čem si se svou láskou pochutnat? Uvařte si! A to společně. Užijete si spoustu zábavy a nezapomeňte, že láska prochází žaludkem. Vyzkoušejte třeba pečenou papriku marinovanou v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou, nebo kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem. Jako sladkou tečku si vyrobte čokoládovou pěnu s malinami. Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!

Předkrm
Pečená paprika marinovaná v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou



Ingredience
4 papriky
rukola
balení kozího sýru
3 stroužky česneku
olivový olej
balzamico krém
rozmarýn
tymián

Postup přípravy

1. Papriky rozkrojíme na čtvrtky, očistíme, pokapeme olejem a upečeme na 220 stupňů v předehřáté troubě zhruba 20 minut, až slupka ztmavne.
2. Mezitím si uděláme zálivku: na rozpáleném oleji osmahneme nasekaný česnek, odstavíme a přidáme bylinky.
3. Papriky spaříme pod folií asi tři minuty, aby šla lépe oloupat, vložíme do zálivky, osolíme, opepříme a promícháme.
4. Rukolu promícháme s olejem a balzamicem a osolíme.
5. Na talíře naskládáme na rukolový základ papriky, ozdobíme nočky kozího sýru, zakápneme zálivkou a balzamicem a servírujeme.

Hlavní chod
Kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem



Ingredience
6 ks kuřecích paliček
350 g červené řepy
350 g mrkve
hoisin omáčka
zakysaná smetana
pažitka
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Maso naložíme na minimálně hodinu, ideálně přes noc, do omáčky hoisin.
2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakapeme olejem.
3. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vložíme do něj pekáček se zeleninovými hranolky na 10 minut.
4. Pak přidáme paličky a pečeme dalších 20 minut.
5. Připravíme dip ze zakysané smetany, soli a nasekané pažitky.

Dezert
Čokoládová pěna s
 malinami

Připravte si se svou drahou polovičkou Valentýnské menu o třech chodech

Ingredience
300 g čokolády
160 g másla
2 vejce
120 g cukru
40 g kakaa
1 pomeranč
Pomerančový likér
Máta
Smetana
Jahody
Maliny

Postup přípravy

1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a šleháme. Pak přidáme žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou šťávu, přimícháme kakao a pomerančový likér.
2. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny.
3. Postupně vmícháme do vychladlé směsi a zakápneme smetanou.
4. Servírujeme ozdobené malinami nebo jiným ovocem a mátou.

Vytisknout stránku
Sdílet článek