Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Zkuste při nejbližším grilování nahradit šťavnatý kus masa zeleninou. Jedna je vhodná na gril, další na špíz, do alobalu či do grilu. I díky slupce, kterou většina druhů zeleniny má, se se zeleninou dá experimentovat více než s masem. Zjistěte, jak co nejchutněji připravit grilovanou zeleninu!
Cuketa a lilek
Před grilováním cuketu i lilek posolte a nechte 15 minut odstát. Zbavíte je tak přebytečné vody a lilek i hořkosti. Pak osušte a promíchejte ve směsi olivového oleje a bylinek. Nechte odstát alespoň půl hodiny.
Čas grilování: asi 2 minuty, podle tloušťky plátků
Chřest
Máte chuť na něco křupavého? Ugrilujte si chřest! Očistěte jej, potřete trochou oleje, osolte, ochuťte bylinkami a grilujte.
Čas grilování: přibližně 5 minut z každé strany.
Hřiby, paprika
Hřiby a papriky jsou perfektní na špízy. Důkladně je omyjte a napíchněte mezi barevnou zeleninu. Hřiby napichujte na výšku, efekt bude ještě hezčí.
Čas grilování: 2 - 5 minut, podle tloušťky plátků, resp. hřibů
Kukuřice, květák
Jemně opečená, osolené a potřená máslem nenechá kukuřice chladným ani toho největšího gurmána. Podobně připravíte i květák, jen ho předtím nakrájejte na asi centimetr tlusté plátky.
Čas grilování: Kukuřici i květák grilujte z každé strany asi 4 - 5 minut.
Brambory
Brambory patří ke grilovací klasice. Pro rychlejší ugrilování je nakrájejte na tenké plátky, nebo zabalte do alobalu.
Čas grilování: asi 5 minut z každé strany.
Rajčata
I rajčata můžete grilovat. Překrojte je na polovinu, dužinu posypte bazalkou a pokapejte olivovým olejem.
Čas grilování: 5 - 10 minut
Grilovaný sýr
Ze sýrů jsou vhodné na gril téměř všechny, kromě tavených. Na pultech už najdete sýry připravené přímo na gril, i s omáčkou.
Čas grilování: asi 7 minut z každé strany
Grilovaný chléb a pečivo
Chléb a pečivo patří na gril taktéž. Dovolíme si tvrdit, že jde přímo o nezbytnost. Umíte si představit něco dokonalejšího,
Grilované ovoce
Z grilu podávejte i dezert! Za grilovaný ananas se zmrzlinou, banán, jablka či hrušky se skořicí a medem vás budou vaši hosté na rukou nosit. Ovoce nejprve nakrájejte na plátky a pak grilujte.
Čas grilování: asi 5 minut z každé strany
Grilovaná bageta
Dokonalou přílohou ke grilované zelenině, sýru i masu je na grilu opečené pečivo či chléb. Pokapejte ho olivovým olejem a posypte čerstvými bylinkami.