Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Důvodů je několik a nejčastěji se tento tepelný způsob úpravy jídla volí proto, že se jedná o velmi šetrný a zdravý způsob přípravy jídla. Jídlo si tak zachová mnoho minerálů, vitamínů a pěknou barvu, o to všechno během vaření přichází. Další výhodou je minimum nádobí, při vaření v páře lze vše připravovat najednou.
Vaření v páře je samo o sobě velmi snadné, zvláště když máte potřebné hrnce. Hlídejte si jen dostatek vody, pravidelně ji během vaření doplňujte. Aby jste si ukrátili čas vaření některých potravin, nechte je předem odmočit ve vodě. Ryže a hlavně luštěniny budou rychleji hotové.
Zdlouhavé přípravy se obávat nemusíte. Menší kousky masa, jako je kuřecí nebo ryby, se vaří jen 15 minut a vaření příloh se pohybuje kolem 30 minut. Pokud vlastníte hrnec, který umožňuje rozdělení potravin do více částí, řiďte se jednoduchým pravidlem. Do spodní části patří jídlo vyžadující nejdelší přípravu a do vrchní naopak jídlo, které je rychle hotové.
Jednou z nejčastějších obav je chuť samotného jídla. Mnoho lidí se domnívá, že jídlo v páře nemá žádnou chuť. Omyl, chuť jídlu dodají čerstvé bylinky, koření i máslo. Bylinky můžete umístit přímo do vody nebo místo ní použit vývar i víno.
Vaříte v páře? Napište nám do komentáře, jak jídlo ochucujete. Podělte se s ostatními o zkušenosti s vařením v páře.