Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme s přípravou těsta. Do misky vložíme všechny ingredience na lívance a ručním šlehačem vše dobře promícháme. Směs přikryjeme a necháme ji několik minut odstát, aby těsto trošku zhoustlo.
Zatím si připravíme švestky s domácím sirupem. Omyté a vypeckované švestky, překrojíme na polovinu, spolu s cukrem, vodou a skořicí vaříme na mírném ohni několik minut.
Když švestky změknou, můžeme je vybrat a odložit stranou, aby na nich zůstala slupka a nerozvařily se. Sirup můžeme vařit o něco déle, postupně se z něj vypaří voda a zhoustne.
Rozehřejeme si na pánvičce lžičku másla a pomalu na ni nalijte naběračkou těsto, klidně na dvakrát. Pomalu právě proto, aby držely tvar a neroztekly se po celém povrchu.
Pokud máte ale doma pánvička na lívance, máte postaráno. Lívance osmažíme z obou stran dozlatova, trvá to jen pár minut tak pozor, aby nepřipálily.
Lívance ozdobíme horkými švestkami, sirupem a zakysanou smetanou.