Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Z cukru, mléka a droždí necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku a jedno rozpuštěné máslo, žloutky s vajíčkem, osolíme a ochutíme citronovou kůrou. Pokud je těsto tuhé, přidáme mléko. Necháme kynout 45 – 60 minut. Z těsta odkrojíme kousek, vytvoříme kuličku, tu rozplácneme, prsty naklepeme a doprostřed dáme tvaroh. Do každého koláčku se vejde tak jedna rozinka. Zavážeme jako šáteček. Umístíme na plech a hned omastíme. Jinak se nám buchtičky slepí. Tvarohovou náplň uděláme z tvarohu, vanilkového, případně moučkového cukru. Rozinky necháme zvlášť. Můžou být naloženy v rumu. Ještě horké koláčky obalujeme v moučkovém cukru.