Recepty Dezerty Anežčiny koláčky

Ingredience

9 lžic krystalového cukru
10 lžic mléka
6 dkg čerstvého droždí
66 dkg polohrubé mouky
25 dkg másla (do těsta)
25 dkg másla (rozpuštěného)
3 ks vejce (1 celé a 2 žloutky)
1 špetka soli
1 citron (nastrouhaná kůra)
mléko (dle potřeby)
moučkový cukr (na obalení)
plnotučný tvaroh
vanilkový cukr
rozinky

Postup přípravy

1

Z cukru, mléka a droždí necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku a jedno rozpuštěné máslo, žloutky s vajíčkem, osolíme a ochutíme citronovou kůrou. Pokud je těsto tuhé, přidáme mléko. Necháme kynout 45 – 60 minut. Z těsta odkrojíme kousek, vytvoříme kuličku, tu rozplácneme, prsty naklepeme a doprostřed dáme tvaroh. Do každého koláčku se vejde tak jedna rozinka. Zavážeme jako šáteček. Umístíme na plech a hned omastíme. Jinak se nám buchtičky slepí. Tvarohovou náplň uděláme z tvarohu, vanilkového, případně moučkového cukru. Rozinky necháme zvlášť. Můžou být naloženy v rumu. Ještě horké koláčky obalujeme v moučkovém cukru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3