Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
„Každého z nás občas honí mlsná. A pokud nechcete být zrovna asketou, který si vše zakazuje, připravte si sladkost doma. Špalda představuje zdravější alternativu k bílé pšeničné mouce, jedná se o prastarý druh nešlechtěné pšenice, který navíc dodá pokrmu zajímavou oříškovou chuť. Velkou pozornost věnujte výběru čokolády, kvalitní vašemu zdraví prospěje určitě víc, než laciná, která obsahuje hodně tuku. Pokud jíte zdravě a váš jídelníček zahrnuje dostatek ovoce a zeleniny, netrpíte nadváhou a denně se hýbete, můžete mlsat bez výčitek - samozřejmě ale jen příležitostně a v rozumné míře,“ říká expertka na zdravou výživu Zuzana Pavelková Šafářová.
Nakrájíme pomeranč na kousky, rozlámeme čokoládu.
Ušleháme cukr s vejci a přidáme olej a šťávu z pomeranče.
Do ušlehané směsi vmícháme mouku s kypřicím práškem.
Přelijeme polovinu těsta do formy.
Přidáme kandované a čerstvé pomeranče a čokoládu.
Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a poté ho přelijeme do formy k druhé polovině těsta.
Lžící promícháme a vytvoříme vzorce.
Pečeme asi 40 minut na 180 °C, poté 10 minut na 170 °C.
Tip: Po upečení můžeme polít bábovku šťávou z pomeranče a podáváme s pomerančovou marmeládou.