Recepty Předkrmy Studené Aspikové bábovičky s kuřecím masem a mladou mrkvičkou

Ingredience

600 g kuřecích stehen (pečeného kuřecího masa bez kůže)
12 plátků želatiny
500 ml kuřecího bujónu
400 g mrkve (mladé mrkvičky v nálevu)
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Popis

TIP 1: Aspik podávejte s bagetou.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Vývar zahřejeme a přidáme do něj plátky želatiny. Mícháme, dokud nebude mít hustotu oleje.

2

Formičky vytřeme olejem. Na dno naneseme trochu aspiku, na něj něj navršíme mrkvičky a maso, které posolíme a opepříme. Vše přelijeme želatinou.

3

Aspik necháme ztuhnout v lednici několik hodin.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3