Recepty Dezerty Babiččina vánoční vánočka

Ingredience

1 kg hladké mouky
1 balíček mandlí (vařených)
2 másla
50 g čerstvého droždí
5 dcl mléka
1 balíček rozinek
180 g moučkového cukru
sůl

Postup přípravy

1

Z droždí, cukru, trochu mléka, uděláme kvásek. Do mísy smícháme ingredience. Přilijeme rozpuštěné máslo, mléko s kváskem a zaděláme. Přidáme rozinky a nasekané mandle a mísu zakryjeme utěrkou, aby těsto vykynulo.

2

Podle toho, z kolika copů budeme vánočku péct, rozdělíme těsto na dílky. Z dílků stočíme kuličky a necháme 1/2 hodiny přikryté vykynout. Pak je vyválíme, upleteme vánočku a necháme vykynout.

3

Vánočku potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme rozsekanými mandlemi. Pečeme na 180 C asi hodinu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3