Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Nezapomeňte buchty po vychladnutí pořádně pomoučit cukrem!
Na vál si připravíme mouku. Doprostřed uděláme důlek a do něj vsypeme rozdrobené droždí, trochu cukru a trochu zahřátého mléka. Necháme vzejít kvásek.
K vyběhnutému kvásku přidáme změklé máslo, zbytek cukru a mléka, vanilkový cukr, vejce, žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme přikryté utěrkou alespoň hodinu kynout.
Z vykynutého těsta uválíme váleček, který nakrájíme na díly. Ty splácneme v placku a naplníme povidly. Dobře uzavřeme a vyskládáme na plech, který jsme si předtím vymazali máslem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 20 - 25 minut dozlatova.