Babiččiny buchty s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Těsto:
500 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
110 g krupicového cukru
20 g vanilkového cukru
250 ml mléka bez laktózy
60 g másla bez laktózy (a trochu na vymazání pekáče)
2 vejce (1 celé a 1 žloutek)
1 špetka soli

Popis

TIP: Nezapomeňte buchty po vychladnutí pořádně pomoučit cukrem!

Postup přípravy

1

Na vál si připravíme mouku. Doprostřed uděláme důlek a do něj vsypeme rozdrobené droždí, trochu cukru a trochu zahřátého mléka. Necháme vzejít kvásek.

2

K vyběhnutému kvásku přidáme změklé máslo, zbytek cukru a mléka, vanilkový cukr, vejce, žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme přikryté utěrkou alespoň hodinu kynout.

3

Z vykynutého těsta uválíme váleček, který nakrájíme na díly. Ty splácneme v placku a naplníme povidly. Dobře uzavřeme a vyskládáme na plech, který jsme si předtím vymazali máslem.

4

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 20 - 25 minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3