Banánový chlebíček s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

120 g celozrnné mouky
160 g hladké mouky (bílé)
150 g třtinového cukru
150 g másla bez laktózy
1 banán (zralý)
½ prášku do pečiva
100 ml mléka bez laktózy
1 kávová lžička mleté skořice
1 kávová lžička perníkového koření
Na vymazání a vysypání formy
máslo bez laktózy
hladká mouka

Postup přípravy

1

Nejdříve v míse vidličkou rozmačkáme banán. Poté přidáme mléko a rozpuštěné máslo.

2

Následně přidáme všechny suché ingredience: cukr, skořici, perníkové koření a obě mouky s práškem do pečiva. Důkladně promícháme.

3

Chlebíček pečeme ve speciální obdélníkové formě, kterou nejdříve pečlivě vymažeme, v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3