Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V kuchyňském robotu smícháme vodu, cukr, batátové pyré, mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Za stálého hnětení postupně přidáváme mouku, nakonec přidáme sušené droždí a sůl. Těsto se musí úplně odlepovat od stěn misky. Pokud se neodlepuje, přisypeme trochu víc mouky. Z těsta vytvarujeme kouli a necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto dáme na pomoučněnou pracovní desku a vyválíme z něj asi půl centimetru silný obdélník.
Celý povrch těsta potřeme změklým máslem.
V misce smícháme hnědý cukr, mletou skořici a kukuřičný škrob. Směs rovnoměrně nasypeme na povrch těsta. Z delší strany ho srolujeme do válečku. Ten následně nakrájíme na 12 častí
Rolky dáme na vymazaný plech, zakryjeme je utěrkou a necháme ještě 40—60 minut kynout.
Skořicové šneky pečeme dozlatova 25 minut při teplotě 180 °C.