Recepty Dezerty Pečené Batátoví skořicoví šneci

Ingredience

Těsto
100 ml vody
100 g krystalového cukru
55 ml mléka
230 g pyré (pečeného batátu)
2 ks vejce
100 g másla
660 g hladké mouky
1 čajová lžička soli
čajové lžičky sušeného droždí
hladká mouka (na pomoučnění pracovní desky, případně na přidání do těsta)
máslo (na vymazání formy)
hladká mouka (na vysypání formy)
Náplň
320 g hnědého cukru
2 polévkové lžíce mleté skořice
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
115 g másla (pokojové teploty)
Poleva
400 g řeckého jogurtu (Tesco Free From řeckého bezlaktózového jogurtu)
3 polévkové lžíce javorového sirupu
½ čajové lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy

1

V kuchyňském robotu smícháme vodu, cukr, batátové pyré, mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Za stálého hnětení postupně přidáváme mouku, nakonec přidáme sušené droždí a sůl. Těsto se musí úplně odlepovat od stěn misky. Pokud se neodlepuje, přisypeme trochu víc mouky. Z těsta vytvarujeme kouli a necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě.

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučněnou pracovní desku a vyválíme z něj asi půl centimetru silný obdélník.

3

Celý povrch těsta potřeme změklým máslem.

4

V misce smícháme hnědý cukr, mletou skořici a kukuřičný škrob. Směs rovnoměrně nasypeme na povrch těsta. Z delší strany ho srolujeme do válečku. Ten následně nakrájíme na 12 častí

5

Rolky dáme na vymazaný plech, zakryjeme je utěrkou a necháme ještě 40—60 minut kynout.

6

Skořicové šneky pečeme dozlatova 25 minut při teplotě 180 °C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3