Recepty Dětská jídla První dětská jídla Bílý chléb s medovou pomazánkou a pistáciemi

Ingredience

250 g hladké mouky
160 ml mléka
30 g másla
20 g krystalového cukru
5 g sušeného droždí
1 vejce
½ lžičky soli
olivový olej
vejce (na pomazání)
Medová pomazánka
10 lžic medu
2 lžíce másla
2 lžíce pistácií
1 citron (1 lžíce šťávy)
1 špetka mleté skořice

Postup přípravy

1

Máslo necháme změknout. Mléko ohřejeme, nesmí být příliš horké. Mouku prosejeme a smícháme ji s cukrem, solí, změklým máslem, vajíčkem a droždím.

2

Směs zalijeme mlékem a vypracujeme těsto. Dáme si záležet, aby se všechny suroviny propojily. Těsto musí být nadýchané a hladké.

3

Formu na chléb vymažeme olejem a vložíme do ní těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout na dvě hodiny.

4

Po hodině kynutí těsto znovu zpracujeme, aby se do něho dostal vzduch, vytvarujeme do válečku a opět uložíme do formy.

5

Než nám těsto vykyne, uděláme si medovou pomazánku. Med smícháme s rozpuštěným máslem, ochutíme ho citronovou šťávou a špetkou skořice. Pokud je med tuhý, necháme ho v mikrovlnné troubě rozpustit.

6

Předehřejeme troubu na 190 °C, chléb pomažeme vodou a pečeme ho 25 minut dozlatova.

7

Hotový chléb necháme vychladnout a nakrájíme ho na plátky. Pistácie rozdrtíme. Chléb natřeme pomazánkou a posypeme oříšky. Zbytek chleba dáme zmrazit do zásoby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3