Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Máslo necháme změknout. Mléko ohřejeme, nesmí být příliš horké. Mouku prosejeme a smícháme ji s cukrem, solí, změklým máslem, vajíčkem a droždím.
Směs zalijeme mlékem a vypracujeme těsto. Dáme si záležet, aby se všechny suroviny propojily. Těsto musí být nadýchané a hladké.
Formu na chléb vymažeme olejem a vložíme do ní těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout na dvě hodiny.
Po hodině kynutí těsto znovu zpracujeme, aby se do něho dostal vzduch, vytvarujeme do válečku a opět uložíme do formy.
Než nám těsto vykyne, uděláme si medovou pomazánku. Med smícháme s rozpuštěným máslem, ochutíme ho citronovou šťávou a špetkou skořice. Pokud je med tuhý, necháme ho v mikrovlnné troubě rozpustit.
Předehřejeme troubu na 190 °C, chléb pomažeme vodou a pečeme ho 25 minut dozlatova.
Hotový chléb necháme vychladnout a nakrájíme ho na plátky. Pistácie rozdrtíme. Chléb natřeme pomazánkou a posypeme oříšky. Zbytek chleba dáme zmrazit do zásoby.