Recepty Polévky Boršč z červené řepy

Ingredience

½ kg uzené krkovice (vařené)
6 brambor
2 mrkve (středně velké)
1 kořenová petržel
¼ celeru
bílé zelí (pár listů)
3 červené řepy
1 hrnek červených fazolí
2 vejce (vařená natvrdo)
4 vejce
1 zeleninový bujón
4 zakysané smetany
1 smetana ke šlehání

Postup přípravy

1

Brambory uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a zelím, zvlášť uvaříme řepu a v jiném hrnku den namočené fazole. Změklou zeleninu a řepu scedíme a po zchladnutí nahrubo nastrouháme. Uvařené maso pokrájíme nadrobno. Všechny suroviny vsypeme do uzeného vývaru, Přivedeme k varu. Do polévky rozklepneme syrová vejce a dobře celou polévku ode dna zamícháme. Nakonec polévku zjemníme smetanou. Vlijeme sladkou i kysanou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3