Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Bramborový salát s grilovaným tempehem

Ingredience

800 g brambor (typu A)
3 jarní cibule
100 ml olivového oleje
200 g tempehu (marinovaného)
2 okurky (salátové)
80 g vlašských ořechů
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Salát můžete dochutit i bílým jogurtem.

Postup přípravy

1

Očištěné brambory i se slupkou nakrájejte na plátky, dejte je do grilovacího tácku.

2

Přidejte nasekanou jarní cibulku, osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem.

3

Grilujte přibližně 20 minut, sem tam promíchejte.

4

Tempeh nakrájejte na menší plátky. Krátce je ze všech stran ogrilujte na tálu pokapaném troškou oleje, celkem asi 5 minut.

5

Hotové brambory smíchejte s okurkami nakrájenými na nudličky a ogrilovaným tempehem.

6

Salát dochuťte podle potřeby solí, pepřem a olivovým olejem.

7

Posypte ho nasucho orestovanými ořechy.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3