Recepty Předkrmy Teplé Bruschetta al pomodoro (bruschetta s rajčaty)

Ingredience

ciabatta (italský chléb)
extra panenský olivový olej (kvalitní, italský)
rajče
sůl
mletý černý pepř
čerstvá bazalka (lístky)
sušené oregano (volitelné)

Popis

TIP: Většinou je dobré nechat misku s rajčatovou omáčkou a olivový olej na stole, každý si pak postupně nandavá podle chuti nebo dokapává olivový olej.

Postup přípravy

1

Připravíme si nějakou misku, kam dáme rajčata nakrájená na malé kousky.

2

Osolíme je a opepříme

3

Zalijeme je větším množstvím olivového oleje a zasypeme lískty bazalky, kterou natrháme na malé kousky. Poté necháme směs chvilku odpočívat.

4

Do předem vyhřáté trouby na 150 °C dáme chléb nakrájený na plátky vysoké zhruba půl centimetru až centimetr.

5

V troubě je necháme kolem 5 minut, zkontrolujeme jestli jsou křupavé, ale nesmí vám úplně ztvrdout. Většinou to trvá chvilinku.

6

Opečené bruschetty vyndáme a naneseme na ně připravenou omáčku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3