Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Brynzové pirohy se slaninou a cibulkou

Ingredience

500 g hrubé mouky
1 vejce
lžičky soli
200 ml vody
4 brambory
2 lžíce másla
100 g brynzy
150 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)
1 cibule

Postup přípravy

1

Mouku, vejce, vodu a 1,5 lžičky soli si smícháme dohromady a propracujeme v těsto.

2

Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme je a vidličkou rozmačkáme. Přidáme k nim máslo a brynzu a vše smícháme dohromady.

3

Těsto si vyválíme a vykrájíme z něj kolečka. Dovnitř každého dáme brynzovou náplň, přehneme a na koncích stlačíme vidličkou.

4

Připravíme si hrnec s vodou, kterou osolíme a dáme vařit. Když voda začne vřít, vložíme do ní pirohy. Vaříme je asi osm minut.

5

Na pánvi si necháme seškvařit slaninu a opečeme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Touhle směsí krásně promastíme a dochutíme pirohy na talíři.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3