Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Brynzové pirohy se slaninou a cibulkou se podávají na Slovensku jako předkrm či hlavní chod. Můžete je plnit různými sladkými i slanými náplněmi, ale největší klasikou je náplň brynzová.
Mouku, vejce, vodu a 1,5 lžičky soli si smícháme dohromady a propracujeme v těsto.
Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme je a vidličkou rozmačkáme. Přidáme k nim máslo a brynzu a vše smícháme dohromady.
Těsto si vyválíme a vykrájíme z něj kolečka. Dovnitř každého dáme brynzovou náplň, přehneme a na koncích stlačíme vidličkou.
Připravíme si hrnec s vodou, kterou osolíme a dáme vařit. Když voda začne vřít, vložíme do ní pirohy. Vaříme je asi osm minut.
Na pánvi si necháme seškvařit slaninu a opečeme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Touhle směsí krásně promastíme a dochutíme pirohy na talíři.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.