Burgerové briošky bez lepku

Ingredience

20 g čerstvého droždí
2 lžíce olivového oleje
450 ml mléka
2 vejce
900 g bezlepkové mouky
1 hrst sezamu
20 g krystalového cukru
sůl

Postup přípravy

1

Z mléka si vezmeme asi 50 ml a mléko lehce ohřejeme. Vlažné mléko smícháme s droždím i cukrem a kvásek necháme vykynout.

2

Mouku smícháme s olejem, jedním vajíčkem a vše ochutíme trochou soli. Přidáme zbytek mléka, vykynutý kvásek a důkladně promícháme. Vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 90 minut na teplém místě.

3

Z vykynutého těsta tvarujeme malé housky, které naskládáme na plech s pečícím papírem. Housky necháme ještě 20 minut kynout.

4

V misce si rozšleháme vajíčko, ochutíme ho špetkou soli a potřeme s ním housky. Housky posypeme sezamem a dáme je péct do předehřáté trouby na 180 °C. Housky pečeme asi 30 minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3