Recepty Polévky Buřtguláš v chlebu

Ingredience

2 klobásy (pikantní)
l zeleninového bujónu
4 brambory
1 lžička majoránky
1 lžička kmínu
2 stroužky česneku
1 lžíce vepřového sádla
1 cibule
1 vrchovatá lžíce mleté papriky
4 chleby (menší, kulaté)
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Místo klobásek použijte točený salám nebo párek.

TIP 2: Pokud máte rádi pálivé jídlo, přidejte chilli papriku nebo pálivou mletou papriku.

Postup přípravy

1

Brambory a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno, brambory na kolečka. Připravíme si klobásku, kterou nakrájíme na kolečka nebo menší kousky.

2

V hrnci necháme rozpustit sádlo. Na sádle krátce orestujeme nejprve cibuli a pak přidáme klobásku. Lehce orestujeme a zasypeme mletou paprikou. Hrnec odstavíme z plotny, vše promícháme a zalijeme vývarem.

3

Guláš přivedeme k varu, vhodíme do něj brambory, ochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou. Vaříme do měkka.

4

Mezitím si připravíme chleba, který vydlabeme. Vydlabaný střed použijeme na zahuštění. Stačí jej zalít vodou a rozmixovat dohladka.

5

Jakmile jsou brambory měkké, guláš ochutíme lisovaným česnekem a zahustíme chlebovou jíškou. Vaříme do zhoustnutí a podáváme v chlebu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3