Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Těstoviny ve tvaru trubiček, to jsou cannelloni. Jejich tvar je jako stvořený pro náplň. Už jste ochutnali cannelloni plněné ricottou a špenátem? Tady je recept!
Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno. Česnek pomocí nože rozdrtíme a nakrájíme na drobno.
Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek a nakonec špenát. Dobře promícháme, osolíme a opepříme. Špenát odstavíme z plotny.
Smetanu vyšleháme s vajíčky, ochutíme ji muškátovým oříškem a lístečky tymiánu. Do smetany vmícháme strouhaný sýr.
Vše nalijeme do špenátu a promícháme. Nakonec přidáme ricottu a zamícháme. Vznikne nám hustá náplň.
Připravíme si hrnec na bešamelovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, do másla nasypeme mouku a důkladně promícháme, abychom vytvořili velmi hladkou jíšku bez hrudek.
Za stálého míchání přilijeme po částech smetanu a mléko. Důkladně mícháme, aby se jíška spojila s mlékem a smetanou. Omáčku ochutíme bobkovým listem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vaříme, dokud se omáčka nezahustí. Z hotové omáčky vyndáme bobkový list.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Nachystáme si zapékací misku. Těstoviny naplníme špenátovou směsí a poklademe je vedle sebe do zapékací misky. Těstoviny zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhaným parmazánem.
Těstoviny zakryjeme alobalem, aby nezačal sýr příliš brzo hnědnout a těstoviny byly měkké. Těstoviny pečeme v troubě 45 minut. Na posledních 15 minut sundáme alobal. Hotové těstoviny propíchneme vidličkou, abychom zjistili, zda jsou měkké.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.