Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Máslo a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vajíčko s vanilkou. Postupně přisypáváme mouku s kakaem.
Těsto dáme alespoň na 30 minut do lednice. Poté těsto vyválíme a vtlačíme do formiček na tartaletky.
Dno propíchneme vidličkou a dáme do mrazáku na 15 minut.
Mezitím troubu předehřejeme na 180°C. Po vyndání korpusů z mrazáku pečeme přibližně 20 minut. Necháme zcela vychladnout.
Kávu s cukrem zalijeme 50 ml horké vody. Až je káva studená, zamícháme do mascarpone a vzniklým krémem potřeme dno tartaletek.
Smetanu ( 200 ml ) přivedeme k varu, nasypeme k ní čokoládu a mícháme dohladka. Přidáme lžičku kávy.
V míse si vyšleháme smetanu ( 150 ml ). Když je čokoládová směs vychladlá, vmícháme zlehka šlehačku a vše dáme na půl hodiny ztuhnout do mrazáku.
Čokoládovou ganache dáme do cukrářského sáčku a zdobíme tartaletky. Skladujeme v lednici.