Recepty Polévky Česneková polévka s kroupami a sýrem

Ingredience

100 g krup
4 brambory (velké, typu B)
1 lžíce vepřového sádla
8 stroužků česneku
1 l hovězího bujónu (nebo kuřecího vývaru)
1 lžíce majoránky
chléb (nebo jiné pečivo na krutony)
slunečnicový olej
50 g parmazánu (nebo jiného tvrdého sýra)
sůl

Popis

Tip: Místo krup můžete použít i jáhly nebo pohanku.

Postup přípravy

1

Kroupy uvařte v hrnci s osolenou vodou doměkka, bude to trvat asi hodinu.

2

Očištěné brambory nakrájejte na malé kostičky a osmahněte je na sádle dozlatova.

3

K bramborám přidejte prolisovaný česnek, zalijte je vývarem, osolte a opepřete. Dochuťte majoránkou.

4

Vařte do změknutí brambor, přibližně 20 minut.

5

Nakonec do polévky přidejte uvařené kroupy.

6

Nakrájejte pečivo na kostičky a osmahněte je na oleji.

7

Sýr nastrouhejte na dno talíře a přelijte ho polévkou. Podávejte ji s osmaženými krutony.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4